torsdag 23. oktober 2014

Anettes lunchmuffins

Anette Heggem har gitt oss oppskrift på disse saftige muffinsene:


I dag har jeg og min datter hatt bakedag. Ikke akkurat min favorittaktivitet, men kjekt når man først er i gang. Fryseren er litt mer innholdsrik, vi satset på skinkehorn, pizzasnurrer og lunsjmuffins. Vi er begge fornøyd med innsatsen, jeg er dog mest begeistret for et litt mettede og ganske sundt alternativ til matpakken. Her er oppskriften på noen saftige, enkle og gode lunsjmuffins 😀
Du trenger:
Ca 4 dl sammalt hvete
Ca 2 dl hvetemel
Ca 1-2 never lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 beger naturell youghurt eller kesam
4 egg
2 ss smeltet godt smør
Bland alt det tørre, tilsett så det andre og rør til massen er jevn og fin. Ikke for mye føring, da blir de litt seige.
Fyllet:
Du kan egentlig ta det du vil, jeg brukte det som jeg fant i kjøleskapet i dag..
1 spiss paprika
10 cm purre
2 store gulrøtter, revet
50 gr mais
Litt smårettskinke

Hakk alt i fine, små biter og vend det inn i røren.
Fordel i 8 - 10 muffinsformer, fyll dem god opp.
Strø gjerne revet Jarlsberg eller parmesan på toppen.
Stekes på 200 grader i ca 10-15 min.


Smaker godt både lunken og kald, holder seg noen dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar