lørdag 28. mars 2015

Spareribs a la House of Cards

I går ble sesong tre av den fabelaktige tv-serien "House of Cards" sluppet, og det er ingen overdrivelse å si at vi var mange som hadde gledet oss helt overstadig. Og hva passet vel bedre enn å markere anledningen med å spise hovedpersonen Frank Underwoods favorittrett, nemlig spareribs. Ørten kilo ble bestilt hos slakteren (rå, uten noen form for marinade), og her har du fremgangsmåten. Fast food er det ikke, men fullstendig verdt arbeidet. Beregn 500 g kjøtt per person, mye bein her.





Opptil 24 timer før, og minimum 6 timer før:

Gni kjøttet inn med en spice rub bestående av:

1,5 dl. Brunt sukker
3 ss paprikapulver
2 ts sort pepper
2 ts salt
1/2 ts kajennepepper
1/2 ts spisskummen

Dekk med folie og sett i kjøleskapet.

Lag grillsausen. Kan lages inntil to uker før. Sånn gjør du det:

2 ss nøytral olje
1 gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 ts røkt paprikapulver
1,5 dl whisky (urøkt, bourbon er bra)
3 dl sidereddik
1/2 liter kyllingkraft (jeg brukte fond fra flaske og blandet ut)
3,5 dl ketchup
2,5 dl honning
2 ss Worcestershire sauce
2 Ss sennep
1 ts salt
½ ts pepper
¼ ts kajennepepper

Fres løken 5 minutter til den er myk, tilsett hvitløk og fres 3 minutter til. Bland inn paprika, whisky og eddik, la småputre 3 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varme og la den småkoke i ca. 30 minutter, eller til den tykner litt.

Kjøttet legges i langpanne, dekk til med folie. Bak dem på 190 grader, etter 45 minutter smører du dem inn med barbecuesaus. Dekk til igjen og bak videre i 1,5 timer til, eller til du ser at kjøttet har sluppet taket i endene på bena. Ta av folien, smør inn med mer saus, og la dem steke videre 10 min til, pensle dem med et par minutters mellomrom slik at du bygger opp et lag med barbecuesaus. Del dem opp, servér med resten av sausen ved siden av, en god creamy cole slaw og ovnsstekte poteter. Var det godt? La meg si det sånn: Jeg spiste så mye at jeg fremdeles var mett i dag morges.. Jeg tror egentlig ikke at mat kan bli så mye bedre for kjøttetende mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar