søndag 29. mars 2015

Martes gresskarsuppe

Marte Malones har delt denne yummy gresskarsuppen med oss:

Jeg trodde av en eller annen grunn at det var umulig å få tak i flaskegresskar på denne tiden av året. Så feil kan man ta! Og dermed har jeg fått laget min favorittsuppe, også nå. Deilig!

Til 2-3 serveringer (denne suppen passer fint i frysern (om du venter med rømmen/creme fraichen):

Ingredienser:
1 flaskegresskar (butternut squash på engelsk)
4 sjalottlauk
2 poteter
2-3 ss olivenolje
1 l hønsebuljong eller kyllingkraft
1/4-2/4 ts chilipulver
2 ss creme fraiche
1/4 ts malt muskatnøtt
Malt hvit pepper
1 ss riseddik//sitronsaft (basically, noe syrlig. Jeg bruker riseddik eller sitronsaft om hverandre, forskjellen legger du ikke noe særlig merke til.)
Bacon og vårløk på toppen.


Slik går du frem:
Del gresskaret i to og fjern frøene. Kutt av skallet og stilken, og del det i ganske store terninger. Skrell potene og del dem i biter og grovhakk løken. Varm en wokpanne eller gryte med olivenoljen. Fres løken på middels varme i ett par minutter. Ta så i gresskar og potet. Fortsett å steke i ca 5 minutter, snu grønnsakene av og til. Mens grønnsakene steker kan du lage buljong, eller varme opp kyllingkraften, om du bruker det. Ha over grønnsakene i gryta med buljongen og tilsett muskat, chili og sitronsaft. Dette skal nå småkoke på middels varme til potetene og gresskaret er mørt. Da er det bare å ta frem stavmikseren å kjøre den til suppen er glatt (pass på å holde stavmikseren helt loddrett, så ungår du brannsår på underarmene. Ja, jeg har lært the hard way). Tilsett creme fraiche og pepper. Du kan også smake til med mer chili og muskatnøtt om du foretrekker mer futt.

Server med en dæsj bacon og litt vårløk oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar