mandag 17. januar 2011

Ragù Bolognese

Basissaus til spagetti og lasagne

1 løk
2 gulrøtter
2 stengler med selleri
2 fedd med hvitløk
50g urøkt bacon eller pancetta
2 ss olivenolje
500g karbonadedeig
400g tomat på boks(anbefaler økologiske tomater)
2 ss med tomatpurré
250ml rødvin
2 laubærblader
1 ts tørket oregano
1 ts tørket estragon
2 dl vann, vann, som du kan skylle tomatboksene med

Kutt alle grønsaker i små biter.
Kutt bacon i små biter.
Varm oljen og surr grønsaker og bacon til det er mykt.
Tilsett karbonadedeig og "hakk den opp" mens den brunes.
Fyll på med hermetisk tomat, tomatpuré, rødvin, vann (gjerne med litt oksekraft i), laurbærblad, oregano og estragon.

Puterer på svak varme i minst 1 time. Smak til med salt og pepper.

Serveres med valgfri pasta. Kan også brukes som kjøttsaus i lasagne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar