mandag 23. januar 2012

Ovnsbakte grønnsaker med couscous

Dette trenger du til 4 personer
½ squash (i halvmåneformede skiver)
½ blomkålhode (i små buketter)
1 brokkoli (i små buketter)
2 paprika av forskjellig farge (i litt store biter)
1 rødløk i litt store biter
1 rød chilli(litt frø gir litt mer trøkk)
½ dl hakket frisk persille
ca 4 ss olivenolje
salt
pepper
50 g usaltede pistajsenøtter eller pinjekjerner

4 dl couscous
en god spiseskje med smør(ekt ja)

Stopp her om du vil ha den som vegitarrett(men det vil du ikke)
En pakke med bacon ca 150 gram
2 kyllingfileter

Slik gjør du det
Sett stekeovnen på ca 200 grader, ca 180 grader om det er varmluft

Ta grønnsakene opp i en langpanne, med høye kanter, sammen med en dugelig skvett med olje. Rør eller bruk hendene og sørg for at alle grønnsakene blir oljet inn. Salt og pepper etter eget ønske. La de stå i oven i ca 35-40 minutter, men rør rundt 1 til 2 ganger.

Putt nøttene i en tørr steikepanne(anbefaler ikke teflon) og la dem såvidt få litt farge. Følg godt med, det går fort. Grovhakk dem.

Skjer kylling og bacon i biter og stek dem.

Kok couscous som det står på pakken. Tilsett smør før du setter couscous'n til side for svelling. Avpass tiden med grønnsakene, slik at de er ferdig omtrent samtidig.

Rør luft inn i couscousen

Putt kylling, bacon, persille, nøtter og couscous opp i langpannen sammen med grønnsakene.

Server sammen med en ung og fruktig Bordeaux-vin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar