onsdag 18. januar 2012

Kylling Makhani eller Butter chicken


Dette er en velkjent indisk rett. Smaker godt, og du må selv øke på med krydder for å få den sterkere.


Ingredienser til saus
1 ss peanøttoilje
1 sjarlottløk, finhakket
1/4 vanlig hvit/gul løk, hakket
2 ss smør
2 ts sitronsaft
1 ss most ingefær og hvitløk
1 ts garam masala
1 ts chilipulver
1 ts malt cumin
1 laubærblad
0,5 dl matyogurt
0,5 dl kremfløte
250 g tomater på boks
1/4 ts cayennepepper, smak til
1/4 ts malte fenugreekfrø(også kalt methi - uttalt "Mei" "thi") Dette er veldig bittert, så vær forsiktig.
1 ts salt og svart pepper

Ingredienser til kyllingen 
1 ss peanøttoilje
4 stk kyllingfileter i biter
1 ts garam masala
1/4 ts cayennepepper
0,5 dl malte usalte cashewnøtter

Fremgangsmåte
1) Varm olje på medium varme. Stek sjarlottløk og vanlig løk til de blir myk. Rør inn smør, sitronsaft, ingefær/hvitløk, garam masala, chilipulver, cumin, malte fenugreekfrø, og laubærblad. Surrer i pannen i ett minutts tid. Rør inn tomatene og rør hele tiden. Gi det 2-3 minutter, før du rører inn yogurt og fløten. Senk varmen til et minimum og la dette trekke i 10 minutter, mens du rører hele tiden. Smak til med salt og pepper, og sett pannen til side.

2) Varm olje i en stekepanne på medium varme. Stek kyllingbitene til de får lett brunfarge. Tar ca 10 minutter. Senk varmen og strø på krydderet. Ta noen skjeer med saus, og rør inn med kyllingen. Rør hele tiden til vesken er fordampet, og kyllingen ikke lenger i rosa inni.

3) Bland kyllingen inn i sausen.

4) Bland inn de malte nøttene inn i sausen og la det hele trekke i 5-10 minutter til sausen har blitt fyldigere.

Server med basmatiris og nanbrød. Anbefalt drikke er indisk øl som Cobra og Kingfisher.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar