Smakfull avocadosalat fra Gunn Irèn Müller:
God middag i dag og stor suksess fra liten (nesten 10) til stor (49). Oppskriften nedenfor er fra Grete Roedes sider, men nesten identisk oppskrift finnes på Matprat og andre steder også. Så denne går rundene.
Oppskrift til to:
300 g strimlet svinekjøtt
1/2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 stk isbergsalat
1/2 pk ruccolasalat
1/2 stk rødløk
1 stk avokado
1 ts sitronsaft
2 ss pinjekjerner
Fremgangsmåte:
Fres kjøttet et par minutter på sterk varme i litt olje. Dryss over salt og pepper.
Skjær løken i tynne skiver. Skyll salaten og skjær den i strimler. Ruccola kan brukes som den er eller i biter. Legg salaten i en bolle sammen med løkskivene. Skjær avokado i båter og dynk de med litt sitronsaft slik at den holder fargen.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne til de får en gyllen farge. Dryss dem over salaten rett før servering.
Jeg laget en enkel yoghurtdressing ved siden av:
Ca. 1,5 dl gresk yoghurt naturell
2 ss flytende honning
Litt sitronsaft.
Den ble ganske søt, men det passet godt til svinekjøttet. Ungene mente at den kunne brukes til å dyppe fruktbiter i som dessert eller mellommåltid også. Og det kan jeg i grunnen være enig i.
Vi hadde også noe foccacia ved siden av for å fylle på litt hos dem som vokser som verst for tiden. Det var godt, men annet brød eller ikke noe brød er også helt OK.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar