søndag 12. oktober 2014

Fylte paprika


Versjon 1 - Gunn Iren Müller

Fylt paprika til fem:

Fem store, røde paprikaer

400 gram karbonadedeig

1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
Salt, pepper, krydder
Gratineringsost, 150-200 gram


Del paprikaene i to og fjern alle frø annet som ikke normalt spises. Legg dem i en ildfast form eller i langpanne. Stek karbonadedeig i litt smør, krydre etter smak og ha i løk og hvitløk og bokstomatene i panna.

Fyll paprikaene med kjøttfyllet og ha over gratineringsost. Stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Til dette hadde vi råstekte poteter. Grønn salat kunne også ha passet til, men sånn ble det ikke i dag.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Versjon 2 - Irén Tvedt Asbjørnsdatter Færevaag

Fikk så lyst på fylte paprika etter jeg leste oppskriften oppforbi at jeg måtte lage det til middag. Men sausen er nok etter slumpemetoden:

400 g karbonadedeig (ispedd litt svinekjøttdeig)
1 boks knuste Mutti tomater
Ca 2 ss dobbeltkonsentrert Mutti tomatpuré
Krydret med;
persille, timian, rosmarin, basilikum, pepper, Seltin (salt), en dæsj søtning, og malt paprika. Eh, også en solid dose malt chili...
Knust og finhakket hvitløk etter smak (2 fedd denne gangen)
1 stilk stangselleri (finkuttet)
1 middels gulrot (grovrevet)
Alle toppene av paprikaene, finkuttet
ca 50 g Byggris (fin, nøtteaktig smak)
Litt vann for å justere tykkelsen på sausen

Kjøttet stekes, bland inn krydder, grønnsaker og tomatpuré, la alt surre sammen en liten stund før knuste tomater helles over. Justér med vann til passelig konsistens underveis. Smak til før paprikaene fylles.

Jeg skar tuppene av paprikaene for at de skulle stå beint. Da ble det nødvendig å lage små "reder" av alufolie, for jeg var litt dryg med kniven

Sammen med paprikaene stekte jeg nypoteter med skallet på. Delt i båter, ringlet over litt nøytral olje. Potene er krydret med pepper, Seltin, timian og malt paprika. Okei da, mulig de fikk seg et lite dryss med malt chili de også

200 grader, varmluft, i ca 30 min.

Neste gang, for det blir helt klart en neste gang, steker jeg paprikane først, lar dem hvile under folie mens jeg steker potetene etterpå. Paprikaene er nemlig vanvittig varme som nystekte. Holder på varmen også.

12-åringen i huset gaflet innpå som bare det, og gleder seg til neste gang

Takk for inspirasjon!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar