søndag 12. oktober 2014

Veggisbombegryte

Dette er en, gjennom årenes løp, tilpasset versjon av "Veggisbombegryte" som jeg har lært av min bror, som igjen har lært den av Motorpsycho(…) gjennom musikkmagasinet Beat en gang på 90-tallet. Den har masse smak og metter godt som den er, men hvis du i likhet med meg sliter med å få gjennomslag for vegetarmiddag på hjemmebane kan du supplere med å ha i litt stekt kylling. (Eller kanskje trekke noe fisk i sausen?)

Du tar:
1 spuash
500 gram sjampinjong (eller annen sopp om du har)
1 purre
3-4 fedd hvitløk (eller det som må til for deg)
1-2 grønne chili
buljong/fond/kraft
1,5 dl fløte/creme fraiche
1 beger cottage cheese
friske urter (jeg er svak for basilikum)


Skjær opp grønnsaker og surr sopp, purre, chili og squash i olje. Tilsett hvitløk, urter, salt og pepper mot slutten av surretiden. Når grønnsakene så vidt har fått farge har du i litt buljong (eller kraft hvis du har) og lar det koke opp. Tilsett så fløte og cottage cheese og kok opp. La det putre på svak varme under lokk i 15-20 minutter. Server med tagliatelle og gjerne hvitløksbrød.

(Bildet er fra surringen. Jeg venter på at pastaen skal bli ferdig, så er det mat. )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar