1 dl hasselnøtter - grovhakkes
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl linfrø
1 dl 4korn
1/2 dl rosiner
1/2 dl tranebær
8 svisker - grovhakkes
8 fiken - grovhakkes og fjern stilken
8 aprikoser - grovhakkes
2 pk fersk gjær
50 g smelta smør el 1/2 dl olje
5 dl kefir el melk
3 dl vann
1 dl havrekli
1 dl havregryn
1/2 dl hvetekim
2 dl sammalt spelt
2 dl sammalt hvete - grov
2 dl sammalt hvete - fin
8 dl hvetemel - sikta
Bland smør, kefir og vann, når det er kroppstemperatur smuldres gjæren i. Bland i tørka frukt, nøtter og frø. Bland i alt melet, det fine til slutt. Det skal være klissete. Eltes en god stund, til alt er godt fordelt. Helles i 4 brødformer og heves til dobbel størrelse. Hell på masse sesamfrø. Stekes i varmluftovn på 180 grader i cirka 40 minutter. Brødet egner seg godt til å fryses, så man kan gjerne lage masse i slengen.


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar