søndag 12. oktober 2014

Ocra med srirachasaus

Deler av lørdagen gikk, tradisjonen tro, med til å snoke i grønnsakskassene til superkurderen på Landåstorget. Denne gangen fant jeg noe så sjeldent som okra, som jeg aldri har forsøkt å tilberede før. Det forholdet måtte jo rettes på umiddelbart, og resultatet ble grillet okra med hot srirachasaus og limebåter.

Siden det sikkert er flere okra-ferskinger der ute enn meg, kan det være greit med litt bakgrunnsinfo:
Okra kommer egentlig fra Etiopia, og er en del av basiskosten i mange afrikanske land. I tillegg er den sentral i det tradisjonelle sørstatskjøkkenet i USA, hvor den fulgte med de afrikanske slavene. Den er supersunn, full av alskens vitaminer, er bl.a. veldig god i gryteretter og dessuten smaker den godt. Som jo er det aller viktigste. Se etter dem neste gang du svinger innom en innvandrerbutikk (for det gjør du, ikke sant?) og sleng noen i grillpannen, for eksempel.

Jeg penslet dem med olivenolje, strødde salt og røkt paprika over, grillet dem noen minutter i en grillpanne og spiste dem dyppet i srirachasaus (hot chilisaus, husk den på innvandrerbutikken) med en sprut limejuice over. Og godt var det, altså.

¨

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar