søndag 12. oktober 2014

Ovnsbakte nektariner

Hadde middagsgjester i helgen, og siden menyen alltid må inneholde noe jeg aldri har laget før (ellers blir det jo fort kjedelig) var det desserten jeg valgte å eksperimentere denne gangen. Resultatet ble aldeles ûbergode ovnsbakte nektariner, fylt med hakkede pistasjnøtter, honning og calvados (calvados er litt som bacon; nesten alt blir bedre med enn uten), servert med mascarpone-ost. Det er sikkert annen frukt som kan brukes også, epler for eksempel. Eller pærer. Og vaniljeis istedet for mascarpone. Eller gresk yoghurt. En verden av muligheter, altså

Man tager:

2 halve nektariner pr. person, ta ut steinen
En god håndfull hakkede pistasjnøtter
4-5 ss honning ( justèr etter hvor mange du lager til)
Like mye calvados som honning ( Eller litt mer )
Skrap frøene ut av en vaniljestang

Bland alt sammen, legg frukten i en ildfast form og fyll massen i hulrommene på nektarinene, hell resten over til slutt hvis det er noe igjen. Jeg helte nå en ekstra schwung calvados over også (nevnte jeg at det er godt?) før de gikk i ovnen på ca. 200 grader. Det er vanskelig å anslå steketiden, det kommer an på ovnen din og hvor moden frukten er. Sjekk etter 20 minutter, tror mine sto i ovnen nesten dobbelt så lenge. Servèr med ønsket meieriprodukt. Dette var faktisk så godt at jeg helt glemte at jeg brant meg stygt i det jeg tok desserten ut av ovnen. Men akkurat der tror jeg calvadosen hjalp også


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar