Men denne uken fant jeg friske maiskolber hos kurderen "min", og da var det bare å slå til. Mais på kolber smaker myyye bedre enn den hermetiske, og er blant annet fantastiske på grillen. Jeg valgte å skjære av maiskornene og putte dem i en pai med vårløk og ricottaost, med en sprø bunn av polentamel. Fort å lage gikk det også! Hva mer kan man egentlig be om? Bortsett fra fred i Midtøsten og sånn, altså.
Man tager:
Bunnen:
115 g hver av: Hvetemel, polenta (finnes i mange sorter, ta den mest finmalte) og smør. Kjør i food processor, tillsett 1 egg, en klype salt og en ss. Isvann. Kjør til en deig. Sett ovnen på 200 grader, kjevle ut deigen i en form på ca. 25 cm i diameter og stek paiskallet i 20 minutter.
Fyllet:
3 maiskolber, skjær av kornene med en skarp kniv.
4 egg
4 vårløk, i ringer
100 g. ricotta
2-3 ss creme fraiche
Salt og friskkvernet pepper.
Bland mais, egg og creme fraiche i food processor og bland det godt. Rør inn vårløk og salt. Hell det over i paiskallet og legg på klatter med ricotta her og der. Sett i ovnen og stek i 20 minutter, eller til eggestanden er stivnet og paien har fin farve. Holder seg et par dager i kjøleskapet, men er antagelig oppspist før man kommer så langt...


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar