søndag 12. oktober 2014

Mais- og ricottapai

Jeg prøver som regel å følge årstidene når jeg lager mat, tanken er å bruke de råvarene som det er sesong for. Noen ganger passer det bra, andre ganger ender det med en pose popcorn foran TV'en. Kan ikke alltid være flinkis.
Men denne uken fant jeg friske maiskolber hos kurderen "min", og da var det bare å slå til. Mais på kolber smaker myyye bedre enn den hermetiske, og er blant annet fantastiske på grillen. Jeg valgte å skjære av maiskornene og putte dem i en pai med vårløk og ricottaost, med en sprø bunn av polentamel. Fort å lage gikk det også! Hva mer kan man egentlig be om? Bortsett fra fred i Midtøsten og sånn, altså.

Man tager:

Bunnen:

115 g hver av: Hvetemel, polenta (finnes i mange sorter, ta den mest finmalte) og smør. Kjør i food processor, tillsett 1 egg, en klype salt og en ss. Isvann. Kjør til en deig. Sett ovnen på 200 grader, kjevle ut deigen i en form på ca. 25 cm i diameter og stek paiskallet i 20 minutter.

Fyllet:

3 maiskolber, skjær av kornene med en skarp kniv.
4 egg
4 vårløk, i ringer
100 g. ricotta
2-3 ss creme fraiche
Salt og friskkvernet pepper.

Bland mais, egg og creme fraiche i food processor og bland det godt. Rør inn vårløk og salt. Hell det over i paiskallet og legg på klatter med ricotta her og der. Sett i ovnen og stek i 20 minutter, eller til eggestanden er stivnet og paien har fin farve. Holder seg et par dager i kjøleskapet, men er antagelig oppspist før man kommer så langt...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar