søndag 12. oktober 2014

Plommesyltetøy med portvin

I et mildt desperat forsøk på å få brukt alle plommene før de ble aldeles overmodne slo jeg til med et plommesyltetøy med drøyt mye portvin i. Og i et uvanlig (pøh) anfall av selvskryt er det bare å si det som det er: Det var USEDVANLIG vellykket Jeg har også testet det på en lett motvillig frivillig som egentlig ikke liker plommesyltetøy, og det var like før hun stjal med seg hele glasset når jeg hadde ryggen til.

Man tager:

1,3 liter plommer, uten stein og kuttet i biter
Saft av 1 sitron
1,2 dl. brunt sukker
3 dl. hvitt sukker
1 pose Certo Fruktpektin
1/2 ts revet muskatnøtt
2,5 dl portvin
1 ss smør
1 vaniljestang, splittet


Begynn med å legge en spiseskje i frysen.
Hell alt unntatt pektin og hvitt sukker i en kjele, og la det koke opp. La det småkoke til frukten er mør, ca. 20 minutter. Rør godt og ofte. Og så kommer det an på hvordan du liker syltetøyet ditt; med eller uten biter? Jeg ga det en runde med stavblender, jeg foretrekker det glatt. ( Bare husk å fiske ut vaniljestangen først, det glemte jeg...)
Så tilsetter du pektin og lar det koke etter anvisningen på pakken ( bare et raskt oppkok, tror jeg ) før du tilsetter det hvite sukkeret og koker et par minutter til det er oppløst. Drypp litt av syltetøyet på den frosne skjeen, og dra fingeren gjennom det. Har det syltetøy-ish konsistens? Da er det ferdig!

Smaker fantastisk på tykke skiver ferskt brød, men tenker det passer bra til ost også. Kan hermetiseres, for de som tror det ikke blir oppspist med en gang. Dobbelt pøh.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar