torsdag 23. oktober 2014

Rabarbrasmuldrepai

Nesten ingenting bringer tilbake bilder av solfylte dager i barndommen som smaken av rabarbra. Hjemme hos oss var rabarbragrøt med fløte på selve sommerdesserten!
Her har Bente Nilssen Owren gjort en vri og laget en smuldrepai:


100 g smør
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl havregryn
en bunt med rabarbra

Skjær bort bladene, og vask rabarbrastilkene. Store, grove stilker må skrelles, men de små du henter inn om våren kan du bruke akkurat som de er. Kutt rabarbraen opp i små biter, og fordel dem i en paiform.

Smuldre sammen smør, sukker, mel og havregryn med hendene. Strø deigen over rabarbraen.

Paien stekes på 200 grader i 20-30 min, til den er pent gyllen oppå. Serveres med små kuler gresk yoghurt, gjerne med et lett dryss av kanel, og nyt den deilige snurpete følelsen i munnen som bare rabarbra gir!


OBS! Oppskriften er hentet fra kokeboken 'Så godt!', med litt større mengde mel, sukker og havregryn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar