søndag 29. mars 2015

Kyllingburger i pitabrød

I et forsøk på å holde liv i nyttårsforsettet om å ikke kaste (så mye) mat var det på tide med et raid i fryseren for å se hva som fortsatt hadde potensiale som menneskeføde. Jeg må ha kommet over et supertilbud på kyllingkjøttdeig en gang, det må ha vært usannsynlig billig siden jeg tydeligvis kjøpte seks pakker. Velvel. Bare å jobbe seg igjennom lageret. Menyen i dag? Kyllingburgere i pitabrød.

Man tager:

400 g. kyllingkjøttdeig
2 ts paprikapulver
2 ts spisskummen
Chilipulver etter smak, evt. frisk finhakket chili
Finhakket frisk koriander, en håndfull omtrent
2 fedd finhakket hvitløk
1 egg
En dæsj Worcestershiresaus (mye god smak i den)
Salt og pepper


Bland alt godt og stek burgere eller litt mindre kaker. De passer strengt tatt bedre i pitabrødet.

Hvitløkssaus:

1 stort beger naturell yoghurt (eller creme fraiche, gresk yoghurt, rømme.. Alt går.)
2 finhakkede hvitløksfedd
En håndfull frisk koriander
Salt, pepper, en skje brunt sukker, og en liten dæsj eddik (ikke balsamico)

Rør sammen. Ha godt med saus i pitabrødet, legg i kyllingkakene, dytt nedi litt tomat og agurk og lang innpå. Godt smakte det, og dessuten er det jo på randen av å være sunt! I den grad det er viktig på en lørdag, da.

PS. Burde holde til 2-3 voksne mennesker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar