Etter et par dager i Oslo hvor god vin (en god del god vin, faktisk) og gode venner sto høyt på agendaen var det godt å lande på eget kjøkken. Kroppen (eller samvittigheten) krevde litt oppbyggelig mat, i min verden definert som vegetarmat. Men samtidig ville jeg ha høy komfortfaktor, siden sluddet pisker mot ruten og det er en typisk innedag. Løsningen? Indisk blomkålcurry.
Man tager:
1 stort blomkålhode, delt i små buketter.
4 middels store poteter, skrelt og skåret i terninger
3 løk, hakket. Ikke sånn veldig fint.
2 ts spisskummen
2 ts tørket koriander
2 ts karripulver
1 ss revet fersk ingefær
4 hvitløksfedd
Litt chiliflak/pulver, hvis du vil. Godt med litt varme på en kald dag.
Gi blomkålen et raskt oppkok, et par minutter er bra. Hell av vannet og sett den til siden.
Fres løk, ingefær og hvitløk på middels/svak varme i 10 minutter, det skal ikke bli brunt (så veldig, ihvertfall..) Strø over krydder og rør inn. Tilsett blomkål og poteter i gryten, hell på litt vann, maks et par desiliter.
Legg på lokk og la det småputre til grønnsakene er møre, maks en halvtime. Sjekk underveis om du må tilsette mer vann. Servér med ris, naanbrød, kanskje litt naturell yoghurt? Og et korianderdryss?
Mengden passer til 2-3 personer.
Istedet for poteter kan du bruke kikerter, og på krydderfronten er det jo bare fantasien som setter grenser. Garam Masala, for eksempel.
Og så er det fint å varme opp dagen etter.
Og siden jeg (som vanlig) dro litt på med chilien, fikk jeg definitivt varmen i meg!
Fin dag til Folket!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar