tirsdag 19. mai 2015

Heidis sjokoladekake med mørkt øl

Heidi Sund har kobinert tre oppskrifter sammen til denne ølsjokoladekaken, og til det har vi bare èn ting å si: Yum!

Porter-sjokoladekake med salt karamellglasur

2, 5 dl porter (eller annet mørkt øl)
250 g mykt smør
75 g bakekakao
400 g sukker
1,5 dl rømme eller kefir
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
275 g hvetemel
2 ta natron
Bland alt og ha i en kakeform, jeg ville lage en ringformet, men siden jeg mangler ringform tok jeg en vanlig stor kakeform og kledte en ramekin i folie og smør, la den i midten og helte røren rundt. Stekte på 180 i 40 min.

Glasur:
5 ss smør
125 g brunt sukker
1 dl fløte
1 klype maldonsalt
¼ ts vaniljeekstrakt
150 g melis

Smelt smør, ha i brunt sukker, kok opp og la det bli litt brunt. Ha i fløten, pisk godt (nå virker det som alt har gått skeis, men det er helt normalt), trekk kjelen vekk og ha i salt, vaniljeekstrakt og melis. Hell glasur over kaken og nyyyyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar