mandag 15. august 2011

Grappa

Nei, dette er ikke oppskriften på Grappa, men starten på en oversikt over grappa som jeg synes er god, og som jeg har drukket.



Forskjellen på brun og blank Grappa er at brun Grappa har vært lagret på fat som har innehold vin.

Grappa Cru 98 Barrique Invecchiata Morelli & Figlio
Var en spesialbestilling på polet og ikke en del av basisutvalget. Finnes ikke lenger i pollisten, men var på polet i Valkendorfsgate i Juli-2011. En veldig god Grappa. Lagret på eikefat. Gule/grønne rosiner.

Grappa Barrique Amarone of Bonollo
Kjøpt i Venezia. En brun Grappa som er lagret på fat som det har vært vin av amarone-druer. God med ikke like god som den over. Ikke mulig å få tak i på Polet.

Kort om grappa(Hentet fra Wikipedia)
Grappa er et italiensk brennevin som blir produsert ved å presse druerester, kalt pomace som er igjen etter produksjon av vin. Alkoholgehalten ligger normalt mellom 40 og 50 prosent. Opprinnelig var grappaproduksjon en måte å ta vare på avfall fra vinproduksjonen. I lang tid ble grappa ansett som en drikk av lav kvalitet, men i senere år har den blitt forfinet og kommersialisert. Dette innebærer ikke at all grappa idag er god, eller av bra kvalitet – langt ifra.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar