mandag 15. august 2011

Limoncello

Dette er en oppskrift på en likør som man ofte for servert etter et Italiensk måltid. Ofte sammen med Grappa.



Skallet av 11-13 stk økologiske sitroner
7 dl 60% sprit
7 dl vann
350 g sukker (juster +/- 50 gram)

Rasp av skallet av sitronene og putt det på et tett glass. Norgesglass med gummistrikk er veldig egnet. Pass på at du ikke får med noe av det hvite under skallet, da dette er bittert.

Hell på spriten på glasset og la dette stå i 1-2 måneder. Gjerne lenger om du kan vente.
.....tiden går....hør på en lydbok.... tiden går.....

så kommer tiden for å blande i sukkerlaken.

Kok opp vannet og sukkeret, og rør til alt sukkeret er oppløst. La vannet bli helt helt kalt.

Sil bort skallet fra spriten og tilsett den kalde sukkerlaken. Nå er likøren klar til bruk.

Den blir aller best om du hiver den i frysen i noen timer før gjestene kommer. Da blir den tjukkere og smaker om mulig enda bedre.

Husk at for mye av inntak av dette kan medføre dansing på bordet.

PS: I Italia brukes ren 96% sprit da denne står på nederste hylle på Coop og kan nåes av alle. Jeg vil ikke råde noen til å bruke norsk hjemmelaget sprit, da denne ikke er av samme kvalitet som Polets rene 60%.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar