• 2-3 store fedd med hvitløk, finhakket
• 1 liten fennikel
• 1 rød chili - finhakket
• 1 boks med tomater, helst økologiske
• 2 dl tørr hvitvin eller dry vermut
• 1 liten sitron - juice og skall
• ½ dl griljermel
• Spagetti til 2-4 porsjoner (ca 250-300g)
- Sett på vann til pasta(mye vann og det skal være like salt som middelhavet)
- Åpne sardinboksen og hell all oljen over i en stekepanne med høye kanter. Sett varmen på lav til medium varme og hiv i hvitløken. Pass på at ikke hvitløken svir.
- Rens fennikelen og skjær den svært tynt. Hiv også dette i stekepannen sammen med litt salt. Skru opp temperaturen til medium. Stek til fennikelen blir myk og begynner å karamellisere seg. Sleng i chili og gi dem 1-2 minutter, før du heller i tomat. Kok til det meste av vesken er kokt ned. Ta i vin/vermut og la det koke ned litt.
- Ha i sardinene. Vær forsiktig så de ikke blir most, men de kan godt gå litt fra hverandre.
- Riv skallet på sitronen og bland det med griljermelet, og sett til siden. Smak sausen til med sitronjuice, salt og pepper.
- Kast spagettien i det kokende vannet og kok den i 1,5 minutt kortere enn anvist på pakken. Ha en øse med kokevannet over i sausen, sil av resten av vannet og bland pastaen inn i sausen. La den være i sausen til pastaen er al-dente.
- Server pasta med griljermel med sitronskall som topping, istedenfor parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar