fredag 5. juli 2013

Pasta med fennikel og sardiner

1 boks med King Oscars sardiner i olivenolje
2-3 store fedd med hvitløk, finhakket
1 liten fennikel
1 rød chili - finhakket
1 boks med tomater, helst økologiske
2 dl tørr hvitvin eller dry vermut
1 liten sitron - juice og skall
½ dl griljermel
Spagetti til 2-4 porsjoner (ca 250-300g)


  1. Sett på vann til pasta(mye vann og det skal være like salt som middelhavet)
  2. Åpne sardinboksen og hell all oljen over i en stekepanne med høye kanter. Sett varmen på lav til medium varme og hiv i hvitløken. Pass på at ikke hvitløken svir.
  3. Rens fennikelen og skjær den svært tynt. Hiv også dette i stekepannen sammen med litt salt. Skru opp temperaturen til medium. Stek til fennikelen blir myk og begynner å karamellisere seg. Sleng i chili og gi dem 1-2 minutter, før du heller i tomat. Kok til det meste av vesken er kokt ned. Ta i vin/vermut og la det koke ned litt.
  4. Ha i sardinene. Vær forsiktig så de ikke blir most, men de kan godt gå litt fra hverandre. 
  5. Riv skallet på sitronen og bland det med griljermelet, og sett til siden. Smak sausen til med sitronjuice, salt og pepper.
  6. Kast spagettien i det kokende vannet og kok den i 1,5 minutt kortere enn anvist på pakken. Ha en øse med kokevannet over i sausen, sil av resten av vannet og bland pastaen inn i sausen. La den være i sausen til pastaen er al-dente.
  7. Server pasta med griljermel med sitronskall som topping, istedenfor parmesan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar