onsdag 30. juli 2014

Spaghetti med laks, fennikel, dill og hvitløk.

Jeg bruker salmalaks, men bruk den laksen/ørreten du har for hånden. Beregn 200-225 gram fisk per nese.

Skjær den i jevnstore terninger(ikke for små for da blir den fort for mye stekt)

Varm steikepannen til middels varme og ta godt med olivenolje(ikke vær kip på mengden, for dette blir sausen) og vent til den blir varm, men den må ikke "koke" for da kan den få litt uggen smak.

Kvern mye pepper over i oljen og la denne bli litt varm, for da kommer det mer peppersmak. Legg i laksebitene og finhakket fennikel og finhakket hvitløk(ikke bruk presse). Dryss litt salt over og legg lokk på stekepannen og slå av varmen helt.

Det er veldig viktig at det ikke kommer hvit stoff(protein) ut av fisken, for da er den overstekt.

Kok spaghetti'n som anvist på pakken(eller slik du liker den)

Sil av vannet, og ha spaghetti'n tilbake i kokekaret. Hell over alt fra stekepannen og rør rundt. Dryss over finhakket dill. (om du ønsker å servere dette til gjester, bør du selvsagt blande alt i en fin form...)

Server med en sitronbåt slik at folk selv kan bestemme mengde syre. Mye olje, hvitløk og dill krever litt syre, for å ikke bli for mektig.

I min munn blir det feil å ha på parmesan, men gjør det du selv føler blir rett.

Om du lurer på hvordan fennikel ser ut?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar