søndag 12. oktober 2014

Samosa på norsk

Her er en gammel schlager som har stått på repertoaret mitt siden tidenes morgen, eller hvertfall så lenge vårrulldeig har vært til salgs i norske butikker. Det er en slags samosa, som er ymse fyll pakket inn i den nevnte deigen, for så å friteres eller stekes i ovn.

I dag stekte jeg en pakke kyllingkjøttdeig, tilsatte en liten gul løk i tynne strimler, og så er det bare å dra på med krydder. I tillegg til salt bruker jeg karripulver, spisskummen og chili, men det er jo litt opp til deg. Legg et par ss fyll på hvert ark med deig og lag små pakker som du legger på bakeplaten med skjøten ned, og pensler med egg.
Stek ved ca. 200 grader til de har fått fin farve, servér med mangochutney, og dig in.
Erter hadde sikkert også vært godt i fyllet, når jeg tenker meg om.
Har et fat med rester i kjøleskapet, kjenner på meg at jeg kommer til å forgripe meg på dem før kvelden er over... Det har jeg sikkert fortjent. Tror jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar