Anette Ravnøy driver kafeen på Engen sykehjem i Bergen, og hun er ekspert på å diske opp med fristende kaker til eldre som ikke alltid har appetitten på topp. Denne gulrotkaken forsvinner alltid fort når hun setter den frem i disken, og nå har hun vært så grei å dele oppskriften med oss:
4 egg
2 kopper sukker
2 kopper hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 kopp soyaolje
3 kopper gulrøtter, revet
( 1 kopp valnøtter hakkes og haes i hvis ønskelig)
Egg og sukker piskes
Det tørre siktes i vekselvis med oljen
Gulrøttene tilsettes
Stekes i rund form 22 cm ved 190 grader i 1 time.
Fyll;
1 pakke Tine kremost med ananas/mandarin, 50 gr. Smør og 2 dl melis. Dette mikses sammen med stavmikserctil den blir glatt og fin.
Kaken bør med fordel stå i 1 til 2 dager før servering. Da blir den saftig og god.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar