Her er en rask, enkel suppe som passer godt på en travel dag. Torunn Bjøreids spinatsuppe kan du lage av råvarer som stort sett holder seg godt i frys og kjøleskap, så med litt planlegging trenger du knapt å handle. En tykk skive surdeigsbrød på siden blir prikken over i'en, tenker jeg!
2-3 porsjoner
5-6 sjalottløk, eller en vanlig løk
2-3 fedd hvitløk om du vil
2 ss rapsolje
En pose frossen spinat – 400 gram
1 terning kyllingbuljong, eller grønnsakbuljong
5 dl vann
En boks – 3 dl Creme Fraiche, gjerne mager
Skjær løken og evt. hvitløk i biter og fres opp i varm olje til den er myk men ikke brun.
Ha oppi spinaten, vannet og buljongterningen.
Kok opp til ingrediensene er myke og ferdigkokt.
Jevn alt med enten stavmikser eller foodprosessor.
Visp inn Creme Fraiche og smak til med salt og pepper.
5-6 sjalottløk, eller en vanlig løk
2-3 fedd hvitløk om du vil
2 ss rapsolje
En pose frossen spinat – 400 gram
1 terning kyllingbuljong, eller grønnsakbuljong
5 dl vann
En boks – 3 dl Creme Fraiche, gjerne mager
Skjær løken og evt. hvitløk i biter og fres opp i varm olje til den er myk men ikke brun.
Ha oppi spinaten, vannet og buljongterningen.
Kok opp til ingrediensene er myke og ferdigkokt.
Jevn alt med enten stavmikser eller foodprosessor.
Visp inn Creme Fraiche og smak til med salt og pepper.
Og FERDIG!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar