torsdag 23. oktober 2014

Nordlunds spesialkylling

Noen ganger trenger man ikke nøyaktig mål og vekt på alle ingredienser for å få et godt resultat. Denne utrolig gode kyllingen fra Anna Ulrika Nordlund er et godt eksempel på det! Alt i èn form - praktisk både til hverdags og helgekos. Dessuten er den lett å justere opp eller ned i størrelse.


Kylling ala Nordlund:


1 kyllingfilet per person (minst). Skjær en lomme i kyllingen og fyll med ei tjukk skive Brie eller Camenbert, pluss knuste pistasjenøtter og smør blandet sammen til klissete deig. Surr kyllingen med bacon eller noe fancy skinke (Serrano eller lignende) og knyt tråd rundt så alt holder seg på plass. Ta en ildfast form og fyll med favorittrisen din (må kunne koke i 20 minutter) samt sopp, løk og rotgrønnsaker i terninger. Tøm over god kraft eller buljong. Det skal dekke risen, men helst ikke så mye av grønnsakene. Legg kyllingene på toppen. Hiv inn i ovnen på mellom 200 og 225 grader, avhengig av hvordan ovn du bruker i 20 minutter. Da skal kyllingen være gjennomstekt og fyllet er litt karamellisert og gyllent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar