Bechamelsaus
50 g smør – smeltes i en gryte
50 g hvetemel – røres inn i det smeltete smøret til du får en glatt jevning
6 dl melk – varmes opp, og brukes til å spe ut sausen litt og litt
1 ts revet muskatnøtt
1 ts hvit pepper
1 dl revet ost, gjerne en blanding av rester du har liggende i kjøleskapet
smak til med salt
Grønnsak- og bønnesaus
3-4 dl ferdig kokte bønner (evt 2 bokser hermetiske bønner)
2 løk – hakkes og freses i litt olje til de blir myke
1 gulrot – skjæres i små biter
grønn paprika – skjæres i terninger
hvitløk – hakkes eller rives
1 chili – renses og hakkes
to bokser hakkete tomater
salt og grovmalt pepper, tørket basilikum, evt en god provencalblanding
revet ost til toppen – bruk det du har, gjerne blandet med litt parmesan
Legg grønnsak- og bønnesaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis i en smurt ildfast form, med et lag bechamelsaus øverst. Strø over revet ost.
Sett formene midt i ovnen på 225 grader, og la stå til de har fått en gylden overflate.
Serveres med en enkel grønn salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar