Denne suppen pleier jeg å lage på en søndag når jeg har litt tid på kjøkkenet. Den gir ca. 6 porsjoner, som jeg så fryser ned. Utrolig raskt å fiske opp av frysen når du ikke har tid/giddis til å lage ordentlig mat. Og da er det greit å ha noe på lur slik at man ikke går på en Toro-smell Og det vil vi jo helst ikke!
1 røkeknoke (et sted mellom 1 og 1,5 kg.)
3 gulrøtter
1 purre
1 middels kålrabi
5-6 poteter
½ sellerirot
Ca. 10 pepperkorn
Hell ca. 3 liter vann på røkeknoken og la det koke opp. Den bruker litt tid på å koke, ca. 3 timer. Skjær den opp og plukk av kjøttet. Knoken kan godt kokes kvelden før og stå i kraften over natten. Da er den dessuten kald og lettere å håndtere. Sil kraften gjennom et dørslag, blir alltid litt grums. Hell den tilbake i pannen.
Skjær kålrabi, poteter, sellerirot og gulrøtter i terninger og legg dem i kraften sammen med pepper. Kok opp, la koke til grønnsakene er møre, det tar gjerne en halvtimes tid. Kjenn etter med en spiss kniv. Skjær purre i ringer og legg oppi de siste 15 minuttene. Hell tilslutt på kjøttet fra knoken og la det bli varmt i suppen.
Serveres med flatbrød. God norsk tradisjonsmat!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar