Litt italiensk godis til middag i dag? Her er en oppskrift jeg bruker mye.
Denne romerske klassikeren skal egentlig lages med tynne skiver kalvekjøtt, men det er så fordømt vanskelig å få tak i, selv om det er litt lettere nå på høsten. Kylling gir en annen smak naturligvis, men det er fremdeles veeeldig godt. Svinekjøtt funker sikkert også. Jeg bruker alltid Marsala, en hetvin fra Sør-Italia. Du får den på polet i søt og tørr variant, jeg bruker som regel den søte. Den er ikke sånn påtrengende søt, men veldig smaksrik. Fordelen med å bruke hvitvin er jo at det blir mer legitimt for kokken å ta seg et glass fra en allerede åpnet flaske..
Saltimbocca er for øvrig italiensk for "hopper rett inn i munnen". Så godt syntes romerne det er :-)
Kyllingfilèter (Så mange som du tror er nødvendig. 1-2 per pers, kanskje?)
God spekeskinke i skiver, 2 skiver pr. bryst. (Aller helst italiensk, men Serranoskinke er lettere tilgjengelig og godt det også.)
Salvieblader (Hvis du får tak i det. Går bra uten.)
Et glass hvitvin eller Marsala (italiensk hetvin)
Poteter etter ønske (ovnsbakte i båter funker bra)
En grønn salat til å ha ved siden av.
Kyllingbrystene skal bankes ut og gjøres tynne og store. Hvis du skjærer en lomme fra midten langsetter på begge sider kan du brette dem ut som en sommerfugl, og så er det bare å ta frem kjøtthammeren (eller annet egnet redskap) og banke dem så tynne som mulig uten at de går i stykker.
Dekk den ene siden med et par skiver spekeskinke, og fest dem med tannpirkere (sånne uten smak, bare nevner det) slik at skinken holder seg på plass. Fest salviebladene samtidig om du har.
Legg kyllingbrystene med skinkesiden ned og stek i olje, til spekeskinken er litt sprø og gylden, snu og stek ferdig. Stekingen går fort, så det er nok lurt å begynne på potetene før kyllingen. Hell over vinen, skru ned varmen og la småboble til væsken er kokt litt inn. Servèr med poteter og salat, og hell sausen fra pannen over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar