Her er nok en av de suppene jeg lager store porsjoner av og fryser ned. Superpraktisk å ha på lur når livet er travelt. Og vi er jo (stort sett) enige om at alt blir bedre med bacon!
Man tager:
1 hel rå kylling (spandèr på deg en fugl fra en god produsent, Stange for eksempel)
2 bokser babymais
5-6 poteter
2-300 g. bacon, i terninger/biter og sprøstekt
spisskummen
gurkemeie
2-3 gulrøtter
3 stenger selleri
Kyllingen dekkes med vann (ca. 3 liter) og kokes til kjøttet løsner fra benet, burde ta maks halvannen time. Ta den ut og plukk den ren for kjøtt. Sil kraften og hell den tilbake i pannen.
Kutt opp poteter, selleri og gulrøtter, del opp babymaisen hvis du vil. Hell alt opp i kraften og kok til det er mørt. Legg oppi kylling og bacon helt til slutt. Av krydder er det salt, pepper og litt chili som gjelder for min del. Denne suppen smaker fenomenalt hvis du føler deg litt småpjusk, en god oppkvikker.
Noen kulturer har et særlig nært forhold til kyllingsuppe, spesielt den jødiske. Min variant er ikke veldig ulik (med unntak av bacon, selvsagt) det jeg har smakt i Jerusalem, og suppen har klengenavnet "jødisk pencillin" fordi den sies å hjelpe mot allslags småplager. God er den ihvertfall!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar