søndag 19. oktober 2014

Biffsalat med couscous (salat i ordets videste forstand, altså)



Biff er godt på en lørdagskveld (eller nårsomhelst, egentlig),  og her er en variant litt utenom det vanlige:



Til 2 personer trenger du:


2 biffer på ca. 200 g hver (har du tid, gå til slakteren og kjøp ekstra god kvalitet. Det er bare lørdag en gang i uken, altså)
1 stor løk, strimlet
150 g couscous
2,5 dl. hønsebuljong
1 toppet ss Dijonsennep
En sprut sitronsaft (IKKE sånt tøys fra flaske, det er helt forbudt)
2 bifftomater
Olje, salt, pepper, balsamicoeddik, ymse urtekrydder (Provence og denslags)

Del tomatene i to, vend dem i litt olje og balsamico, legg dem med snittflaten ned i en ildfast form og bak dem ved 200 grader til de er møre, ca. 20 min.
I mellomtiden, vend biffene i olje og pepper. Kok couscousen i buljongen, og rør inn sennep, sitronsaft og en ss. olje (type oliven). Smak til med salt etter behov. Stek biffen mens couscousen trekker. Skjær kjøttet i skiver og legg det på en seng av (oooh, fancy :-)) couscous, servèr med de ovnsbakte tomatene og en grønn salat. Litt olivenolje og balsamico er godt på salaten, kanskje ristet sammen med litt sennep?

På grønn salat-fronten bruker jeg ofte Bamas Baby Leaf mix, den er kjempegod.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar