søndag 19. oktober 2014

Paprika- og fetapai



I 2009 tok Paul McCartney og familien hans intitativ til et konsept de kalte Meat-free Monday. Idèen er en kjøttfri dag i uken, og dette har vokst seg ganske stort i Storbrittannia. Ingen av oss har vondt av å forsake kjøtt i ny og ne, og her er mitt forslag til en no-meat middag på en mandag:

Man tager en ferdig paibunn (eller lag din egen hvis du har så himla god tid på en mandag) Forstek den i 10 min ved 200 grader.
Pisk sammen 5 egg, 1-2 dl melk, salt og pepper, litt merian
Kutt opp 1 fetaost (ca. 150 g sånn pluss minus) og fordel den i paibunnen. Hell laken av et glass grillet paprika og bland paprikaen med fetaosten. Hell over eggestanden og stek ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til den er stivnet og svakt gylden. Serveres lunken med en grønn salat. Sikkert godt med et glass hvitvin til også. Eller kanskje rosèvin. Bare å prøve seg frem, her altså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar