søndag 19. oktober 2014

Kyllingsalat med bulgur (eller couscous) og persille



Har raidet den lokale innvandrerbutikken i dag (det burde alle gjøre en gang i uken, minst!), og fant både bulgur og en svær bunt bladpersille til en latterlig lav pris for den fine kvaliteten. Har puttet begge deler i en midtøsteninspirert kyllingsalat, som er så god at den bør deles med flere:


Du trenger:



1-2 stekte, strimlede kyllingbryst
1/2 agurk i skiver
1 bunt finhakket vårløk
en håndfull strimlede sukkererter
To gode håndfuller hakket bladpersille
1/2 sitron
3 dl. bulgur/couscous (mengde før koking)(Glutenfritt alternativ til bulgur/couscous: quinoa)

Dressing:
1/2 dl olivenolje blandet med 1 ts spisskummen

Kok bulgur etter anvisning på pakken. Jeg har ofte et lite sveip olivenolje i kokevannet, det gjør at den ikke klumper seg. Avkjøl. Bland inn strimlet kyllingbryst, alle grønnsakene og sitronsaften. Hell over dressingen til slutt. Den tåler et par dager i kjøleskapet, og er bedre etter noen timer når smakene har fått satt seg ordentlig. Spis den som den er (jeg sto nettopp over kjøkkenbenken og langet i meg rett fra bollen) eller fyll den i nystekte pitabrød. Yum!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar