søndag 19. oktober 2014

Bruschetta med ricotta og sitron



Hadde gode venner på middag i går, og siden jeg har som prinsipp at menyen alltid skal inneholde noe jeg aldri har laget før ( i serien "Kari gjør ting hun ikke alltid har helt dreisen på" ) måtte en ny oppskrift letes frem. Valget falt på disse bruschettaene med ricottaost, hvitløk, honning og sitronskall, og det viste seg å være en usedvanlig yummy kombinasjon. Den sprø hvitløkstoasten med mild kremost, søt honning og sitronskallet som et syrlig motstykke funket veldig bra sammen, og fatet ble fort tømt. Og det er forresten noe av det fineste jeg vet, det å se mennesker sette pris på god mat. Det trenger ikke være så vanskelig.

Man tager:

1 ordentlig baguette, skåret i skiver på skrå
Ricottaost (eller en annen nøytral kremost, hvis du må)
Et par hvitløksfedd
Honning
2 sitroner
Olivenolje

Gni brødbitene inn på begge sider med olivenolje, og grill dem i stekeovnen til de er gyldne og litt småbrent i kantene. Her må du passe på som en hauk, linjen mellom gylden og at røykvarsleren slår ut er meeeget tynn.
La avkjøle litt, gni inn den ene siden av skiven med hvitløk. Smør på raust med ricotta, en liten sprut honning oppå, revet sitronskall ( ikke vær knipen på det siste, det var prikken over i'en ), og tilslutt litt salt. Saltet er katalysatoren her, det binder alle smakene sammen.
Serveres til kveldsmat, middagsgjester, ved siden av en drink, anytime faktisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar