søndag 19. oktober 2014

Søtpotetchips med korianderdip



Jeg hadde egentlig ikke tid til å leke meg på kjøkkenet i kveld, men så kom jeg over en oppskrift som ganske enkelt måtte testes helt øyeblikkelig Etter en rask springmarsj bort til yndlingskurderen på Landåstorget (han begynner å bli vant til at jeg ramler inn døren med lange handlelister og spør om alt mulig) var råvarene i hus og resultatet ble ovnsbakte pommes frites av søtpotet med en spicy chili-koriander-rømmesaus. Veldig, veldig godt, og bedre anvendt tid enn klesvasken som ble liggende og papirene som ikke ble lest. Tar det i morgen.


Man tager:

2 store søtpoteter, skåret opp i pommes frites-tykkelse
2 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver (forsiktig her, prøv deg frem)
1 ts paprika
1 ts nymalt pepper

Bland olje, krydder og søtpoteter godt sammen (hendene er beste redskap her) og legg dem på en bakeplate i èt lag, viktig at de ikke ligger i en haug. Da blir de ikke sprø. Bakes i ovnen i 12-15 minutter, ta dem ut og snu dem før du baker dem 10 minutter til. Mens de står i ovnen lager du sausen, og det gjør du sånn:

1 beger rømme blandes med:
1 ss limejuice
2 ts sweet chili sauce
1 finhakket hvitløksfedd
1/2 ts salt, det samme med pepper
2 ss hakket koriander

Servèr med sausen ved siden av. Yum!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar