søndag 26. oktober 2014

Fransk pæreterte



 Med et skikkelig drittvær ute var det ikke vanskelig å tilbringe dagen på et lunt kjøkken. Jeg har kikket litt på franske bakertradisjoner og de er jo litt mer omstendelige enn det ihvertfall jeg vanligvis driver med når det skal bakes. men resultatet sto absolutt i forhold til innsatsen, Jeg har bakt en klassisk fransk pæreterte med frangipane (fancy ord for mandelkrem)


, ..og nå har jeg min fulle hyre med å holde meg unna kjøkkenet. Så til dere som bor i nærheten av meg: Kan dere bare komme bortom og spise den opp? Helst så snart som mulig?
Tidsavstanden mellom de to siste bildene er for øvrig ca. 23 sekunder. Litt usikker på om jeg i det hele tatt tygget.




Man tager:

Bunnen:
200 g. hvetemel
140 g. kaldt smør i terninger
100 g. sukker
1 eggeplomme
skall av 1 sitron
Innholdet i en vaniljestang

Smør og mel smuldres, så tilsettes sukker og sitronskall + vanilje. Egg til slutt, Kjør til en deig i food processor.

Frangipane:
100 g, hver av finmalte mandler, sukker og mykt smør blandes for hånd med 1 egg og skall av 1 sitron. Settes til siden.

Pærene:
Skrell og halvèr fire pærer, ta ut kjernehuset. Posjèr (fancy ord for å la dem trekke) dem i sukkerlake (1 l vann og 200 g. sukker). Jeg tilsatte stjerneanis og kanelstang i væsken, og lot dessuten vaniljestangen trekke med. . La dem trekke til de er møre, kjenn etter med en kniv.


I mellomtiden kjevler du ut paibunnen og forsteker den ved 200 grader i 10 minutter. La avkjøle litt. Bre mandelkremen ut over bunnen, skjær pærene i skiver og fordèl dem ut over kremen. Stek ved 200 grader i ca. 50 minutter, det varierer fra ovn til ovn. Serveres med vaniljeis eller creme fraiche. Fy søren så godt det var.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar