Det er fint å begynne uken med å praktisere litt dyrevelferd (les: ved å la være å spise dem, ihvertfall for en dag), så jeg dro til med en superenkel pastaomelett til middag. Det er bare å slenge den sammen, så passer den seg selv i ovnen mens du gjør noe annet. Praktisk mandagsmat, og fin i lunchboksen dagen etter!
Kok 150-200 g pasta (jeg brukte penne, ta det du har). Mens pastaen koker damper du en pose spinat til den er myk, eller tin frossen hvis du heller vil. Hell pastaen i en ildfast form, bland inn opphakket spinat og hell over en kurv cherrytomater som du har delt i to. Pisk egg (jeg brukte 6 stykker) med salt, pepper og litt chili, evt. litt Provencekrydder og tilsett et par never revet ost, jeg hadde parmesan for hånden. Bland det med pastaen og sett det i ovnen på 200 grader. Nå burde jeg jo ha skrevet hvor lenge den skal stå i ovnen, men det, eh, glemte jeg å sjekke. Jeg var så opptatt av å gjøre noe annet :-) Men det tok sikkert en halvtime. Minst. Og så er det nok til 4 personer. Godt var det også!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar