søndag 19. oktober 2014

Fylte paprika i vegetarvariant



Hva med å starte ny uke med vegetarmat? Godt med et kjøttfritt alternativ innimellom!

Du trenger:


2-3 paprika per person, skåret på langs og renset.
( jeg pleier å bruke de avlange lysegulgrønne man finner i innvandrerbutikker, de har tynnere vegger og blir fortere ferdig. Og smaker dessuten bedre.)
Fyllet:
1 rød paprika, hakket ganske fint
1 medium stor squash, hakket ganske fint
2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 løk, finhakket
Et par håndfuller kokt, kald ris
1 bunt finhakket persille
Revet parmesan (riv den selv, det er forbudt å kjøpe ferdigrevet i pose)
En klunk hvit vermuth, Noilly Prat
(Optional, men den gjør mye for smaken, altså. Og er veeeldig god i andre sauser også)

Grønnsakene unntatt persillen freses til de er litt myke, hell over vermuth og la det putre til væsken er kokt inn. Bland inn ris, parmesan og persille, krydre etter smak. Jeg bruker ofte litt Herbes de Provence, i tillegg til salt.
Fordel fyllet i de rensede paprikaene og legg dem i en ildfast form med folie over, bak dem i ovnen til de er møre, ved ca. 200 grader. Omtrentlig 20-30 minutter. Ta av folien mot slutten og sett på viften, slik at toppen blir gylden og litt sprø.
Greit, nå er jeg sulten...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar