søndag 19. oktober 2014

Kylling med sitron og basilikum



Godt å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet på en lørdag eller søndag. Her er min plan:

Du trenger:

1 rå kylling, delt i biter (jeg deler den i åtte)
1 sitron
1 håndfull basilikumblader
3-4 hvitløksfedd
1 glass hvitvin (og et til kokken. Minst.)

Gni kyllingen inn med salt og pepper, legg den i en ildfast form med litt olivenolje i bunn. Knus hvitløken litt i skallet og stikk feddene innunder kjøttstykkene. Press sitronen over kjøttet og legg skallet i den ildfaste formen. Stekes ved 200 grader ca 30 minutter. Strø over basilikumbladene og la stå i ovnen 10 minutter til, hell over vinen det siste minuttet. Serveres med en grønn salat, og kanskje noen stekte poteter? Det ville jeg ha gjort :-)

PS: Sjyen som blir igjen i pannen kan piskes med litt creme fraiche, brunt sukker og gjerne litt sennep. Da får du en deilig sitronsaus ved siden av!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar