søndag 12. oktober 2014

Grande grateng

Denne pastaretten har jeg hatt på repertoaret i snart 20 år, men god smak går som kjent ikke ut på dato. Den er fin å servere gjester (som jeg selv gjorde forleden) fordi den kan gjøres ferdig på forhånd og passer seg selv i ovnen, eventuelle rester (pøh!) holder et par dager i kjøleskapet, og dessuten er det mat som koster mye mindre enn den gode smaken skulle tilsi. Enkelt å lage er det også, et godt eksempel på hvor gode italienerne er til å kombinere enkle råvarer til fine matopplevelser. Flinkisene

Man tager:
500 g pasta av typen Penne Rigate
En porsjon hvit saus, laget av:
100 g smør
100 g mel
1,2 liter melk
Muskatnøtt, friskrevet
Salt og pepper
50 g parmesan blandes inn i sausen til slutt.

Pastaen kokes og vannet helles av. Bland med den hvite sausen og tilsett ca 1 1/2 boks finknuste tomater, helst av merket Mutti. En god spiseskje sukker (gjerne brunt) brekker syren i tomatene og runder smaken fint. Hell alt i en ildfast form, riv raust med parmesan over (husk at det er forbudt å kjøpe ferdigrevet parmesan, det finnes strafferammer for sånt) og gratinèr i ovnen ved ca. 200 grader til toppen er gylden og litt sprø. Servèr med nyrevet parmesan ved siden av, og en italiensk rødvin. Bedre blir det ikke, altså.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar