Ferien er rett rundt hjørnet, og da gjelder det å tømme kjøleskapet og å handle minst mulig. Etter å ha raidet kjøleskap og frys ble det klart at en svinegryte var innenfor rekkevidde. Og når det dessuten regnet ordentlig i Bergen for første gang på evigheter (helt sant!) var det et enkelt valg å bruke tid på kjøkkenet for å lage deilig, varmende komfortmat. Problemet viste seg å være at det var vanskelig å slutte å spise når magen var mett, så nå ligger jeg på lit-de-parade på sofaen. Og her blir jeg nok en stund...
Man tager:
Ca. 500 g svineflatbiff, i strimler
1 stor løk, i skiver/strimler
1 liten rød paprika, strimlet
1 fedd hvitløk, hakket
1 boks tomater (400 g)
1 l vann pluss 1 buljongterning. Jeg brukte kylling.
4 poteter, i terninger
2 ss paprika
1 ss hvetemel
Olje til steking, salt, pepper, timian, brunt sukker
Fres kjøttet i en tykkbunnet gryte, i to omganger. Legg det til siden. Fres løken i den samme pannen i ca. 5-7 minutter, pass på å røre ofte. Tilsett hvitløk mot slutten, slik at den ikke brenner seg. Tilsett kjøttet igjen, hell over hvetemel og paprika, rør rundt noen ganger. Hell på tomater og kraft, salt og pepper pluss 1ss brunt sukker, la det småkoke ca. 30 minutter med lokket på. Tilsett poteter, rød paprika og timian og la det koke ca. 30 minutter til uten lokk, eller til potetene er møre. Servér i dype skåler med en rømmeklatt på toppen og en bit godt surdeigsbrød om du har. Denne gryten smaker helt sikkert enda bedre dagen etterpå, så det er ingen grunn til å ikke lage dobbel porsjon

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar