Gulrotsuppe er noe av det beste som finnes i min bok, ihvertfall. Det passer like godt til hverdags som til selskap, en fin forrett til gjestene dine og like godt å fiske ut av frysen en dag du har det travelt. Billig mat er det også. Her er to fine oppskrifter fra Bente Nilssen Owren:
Variant 1
3 løk
1 kg gulrøtter
1 paprika, rød eller gul
8 soltørka tomater
2-3 chilier
1,7 l vann
2 ss grønnsakbuljong
salt og pepper etter smak
Variant 2
1 kg gulrøtter
2 store røde paprika
1 persillerot
1 liten sellerirot
8 soltørka tomater
1 boks hakka tomater
2 chilier
1,2 l vann
1 kinesisk hvitløk (eller 3 store hvitløkbåter)
litt tabasco
salt og pepper etter smak
Ta skallet av løken, og skjær dem i båter. Skrell grønnsakene, og skjær i mindre biter. De soltørkete tomatene skjæres i strimler. Fres grønnsakene i litt olje til de er blitt myke. Kok ut stekepannen med noe av vannet, og hell det hele over i en gryte.
Rens chilien og ta ut frøene, skjær i mindre biter og ha i gryten sammen med resten av vannet og evt grønnsakbuljong. La småkoke ca 15 minutter. Hakk hvitløk og ha i mot slutten av koketiden.
Før servering kjøres suppen i kjøkkenmaskin, eller moses med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Dette er en varmende og næringsrik suppe som smaker like godt på kalde vinterdager som på kjølige sommerkvelder. Serveres gjerne med frisk kruspersille eller koriander, og en klatt Crème fraîche. Ved siden av: urtebrød eller godt flatbrød og smør, eller som en variasjon - papadums. Hver av oppskriftene burde kunne fore fire personer greit.
3 løk
1 kg gulrøtter
1 paprika, rød eller gul
8 soltørka tomater
2-3 chilier
1,7 l vann
2 ss grønnsakbuljong
salt og pepper etter smak
Variant 2
1 kg gulrøtter
2 store røde paprika
1 persillerot
1 liten sellerirot
8 soltørka tomater
1 boks hakka tomater
2 chilier
1,2 l vann
1 kinesisk hvitløk (eller 3 store hvitløkbåter)
litt tabasco
salt og pepper etter smak
Ta skallet av løken, og skjær dem i båter. Skrell grønnsakene, og skjær i mindre biter. De soltørkete tomatene skjæres i strimler. Fres grønnsakene i litt olje til de er blitt myke. Kok ut stekepannen med noe av vannet, og hell det hele over i en gryte.
Rens chilien og ta ut frøene, skjær i mindre biter og ha i gryten sammen med resten av vannet og evt grønnsakbuljong. La småkoke ca 15 minutter. Hakk hvitløk og ha i mot slutten av koketiden.
Før servering kjøres suppen i kjøkkenmaskin, eller moses med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Dette er en varmende og næringsrik suppe som smaker like godt på kalde vinterdager som på kjølige sommerkvelder. Serveres gjerne med frisk kruspersille eller koriander, og en klatt Crème fraîche. Ved siden av: urtebrød eller godt flatbrød og smør, eller som en variasjon - papadums. Hver av oppskriftene burde kunne fore fire personer greit.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar