Det største problemet med å lese matblogger er at man blir så fordømt sulten. Nå er nok det hele meningen med gode oppskrifter, men noen ganger blir man jo så distrahert av sult at det bare er å komme seg ut på kjøkkenet og dra på seg forkleet. Her forleden endte jeg på en mildt desperat ferd gjennom kjøkkenskapene på jakt etter føde, og det måtte gå FORT, altså.
Resultatet? Schnitzel.
Man tager en passende kjøttbit (jeg fant et kyllingbryst) og banker det ut så tynt man kan. En kjøtthammer er en god og billig investering. Den er perfekt for jobben, og dessuten får du ut mye god aggresjon, aldri å forakte!
Vend kjøttet først i et pisket egg, deretter i brødsmuler. Jeg har som regel en boks med denslags stående, men hvis ikke er det bare å finknuse to knekkebrød i food processor. Går helt fint, har faktisk brukt corn flakes en gang det knep.
Mens scnitzelen steker mekker du en liten salat av det du måtte ha i kjøleskapet, og vips er det middag. Tror det gikk ca. 15 minutter fra idèen var unnfanget til maten sto på bordet.
Kjappere enn en Grandis, garantert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar