søndag 12. oktober 2014

hvitløksmajones - Aïoli

I helgen laget jeg en skikkelig god ladning aioli (eller hvitløksmajones på godt norsk) til en bursdagsfest. Og siden den falt i god jord hos gjebosdagsbådne (det er en VELDIG god aioli, altså) ville det jo være ufint å ikke dele oppskriften både med henne og dere. Så her har du den, Oddny

Man tager:

2,5 dl. god olivenolje (jo bedre olje, jo bedre aioli. Jeg bruker italiensk olje, de KAN dette her)
2,5 dl. solsikke/raps/soyaolje.
1 ss Dijonsennep
1 egg
4-5 hvitløksfedd, finhakket
1 ts salt
En dash pepper
En klype kajennepepper
2 ts rødvinseddik


I food processor:

Pisk sammen egg, sennep og hvitløk til det er glatt. Tilsett så olivenoljen i en TYNN stråle mens maskinen går. Tilsetter du den for fort sprekker majonesen og det ser ut som kornete eggerøre. Tro meg, du skjønner hva som har skjedd når du ser det...
Når olivenoljen er pisket inn tilsetter du salt, pepper, kajenne og eddik. Når det er rørt inn begynner du på den andre oljen. Samme greie igjen, tynn stråle. Bedre å bruke et minutt lengre for å være sikker.

Og da er den ferdig! Holder seg sikkert en uke i kjøleskap. Mest sannsynlig. Har liksom aldri fått testet det ut...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar