søndag 19. oktober 2014

I serien "alt blir bedre med bacon": Linsesuppe med bacon



Må bare dele en veldig god linsesuppe jeg eksperimenterte frem her forleden, den satt som et skudd på første forsøk:

150 g røde linser (innvandrerbutikk som regel)
Tre store poteter i små terninger
To store gulrøtter i små terninger
En løk, middels stor og finhakket
Tre fedd hvitløk, finhakket
200 g bacon, i terninger og sprøstekt
5-6 ss boksetomat
ca. 12 dl. kraft (jeg brukte kalv, fra merket "Touch of Taste", Meny har den)
Salt, pepper, chiliflak, Provencekrydder, sukker


Løk, hvitløk og gulrot freses i litt olje til hvitløken er gylden og løken myk, ca. 15 min på middels varme. Hell på kraft, poteter, tomat, linser og krydder (ca. 1 ss sukker for å brekke tomatsmaken) La koke i ca. 20-25 minutter, tilsett bacon og servèr. Nok til 3-4 personer.
Garantert Null Toro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar