Kjøkkenet mitt ligger innhyllet i en temmelig intens chilitåke, det svir på fingrene (lærer aldri å bruke hansker) og dessuten presterte jeg å gni meg på øynene, så nå svir det der også. Men det er jo verdt all lidelse, når resultatet er jalapenogelè. Jeg kom over jalapeno i frisk tilstand hos superkurderen på Landåstorget her forleden, og det er sjelden vare. Nå er de altså omsatt i chiligelè til glede utover høsten. Jeg spiser den helst med salte kjeks og kremost, men tenker den ikke smaker så verst på annen ost, eller for den saks skyld til kjøtt. Jeg har lagt ut denne oppskriften tidligere, men her er en reprise, til glede for nye sjåarar.
Man tager:
1 stor grønn paprika
12 friske Jalapeños (annen chili går nok bra også, bare ikke velg de helt crazy sterke)
3,5 dl. eplesidereddik
850 g sukker
50 g pektinpulver
Grovdel chili og paprika med frø og det hele, og kjør det til en masse i food processor med halvparten av eddiken. Sil av væsken, og la det renne av til du har 3 dl. væske. Resten av massen kaster du. Kok opp sammen med resten av eddiken og la det småkoke 20 minutter. Tilsett sukker og la det koke til alt er oppløst. Så tilsetter du pektin, gir det et oppkok, og dett var dett.
Helles på glass, som du gjerne kan koke og hermetisere, det gjør jeg. Hvis du gjør det holder den seg frem mot jul.
Såh, da går jeg og lufter litt på kjøkkenet...

Råstoffet

Det ferdige produktet
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar