søndag 12. oktober 2014

Kandisert ingefær (da ingefær sluttet å være sunt)

Ingefær er helt usannsynlig godt. Jeg har etterhvert utviklet et relativt intenst avhengighetsforhold til denne roten, men trøster meg med at det sikkert finnes verre ting å være hektet på. Den er sterk og smaksrik samtidig, virker kvalmestillende, er fantastisk til å koke te på, og dessuten er det sunt. Eller, det VAR sunt helt til jeg kokte dem i sukker..

Kandisert ingefær er enkelt å lage. Skrell roten og skjær i tynne skiver. Putt skivene i en panne og hell på vann til det dekker. Kok opp, og la koke i et par timer under lokk. Skift vann, og hell på omtrent like mye sukker som vann. Kok opp igjen, og la koke en liten time. Hell av laken (du kan bruke den i te hvis du vil) og legg skivene utover et bakepapir og vend dem i rause mengder sukker. La tørke over natten, jeg lot dem ligge i 24 timer.

Putt dem på et glass og gi dem i gave, eller følg mitt eksempel og tygg i deg alt sammen selv. Because I'm worth it

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar