En av de mest perfekte komboene jeg vet er pære og ingefær, så da jeg kom over en muffinsoppskrift som kombinerte de to med valnøtter var det ingen grunn til unødvendig nøling. Og her har du oppskriften:
Først lager du et pære- og ingefærkompott:
Skrell 2 store pærer og del dem i litt små biter. Smelt 1 ss smør i pannen og hell på pærene. Hell over 75 g sukker og kok opp. Skru ned varmen, tilsett 2 ss revet fersk ingefær og la det småkoke i 15-20 minutter, til pærene er møre og det meste av væsken har kokt bort. La det avkjøle litt mens du lager muffinsdeigen.
Bland 3,5 dl hvetemel, 1,5 ts bakepulver, 1 ts ingefær (tørket og malt), en halv ts salt i en bolle for seg. Pisk sammen 2 egg og 100 g sukker, rør inn 100 g smeltet smør. Bland sammen med pærekompottet og rør det sammen med det tørre. Bland inn 2,5 dl grovt hakkede valnøtter, og hell røren i smurte muffinsformer. Bland sammen 2 ss sukker, 1 ts ingefær og litt hakkede valnøtter og strø det over som en topping. Stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Resultatet ble supergodt, tror det er best å få dem i frysen litt fort... Mens det ennå er noe igjen å fryse

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar