Jeg laget middag til gode venninner i går (som man burde ta seg tid til MYE oftere), og siden vi bare var tre til bords var det mulig å teste ut en hovedrett jeg ikke hadde laget før, nemlig kylling i en supergod (og superenkel) hvitløksduftende tomatsaus. Jeg brukte en hel kylling som jeg delte opp, da er det nok til tre personer. Ellers kan du bruke kyllinglår og beregne omtrent to per person. Litt avhengig av hvor grådige mennesker du har rundt bordet. Uansett er dette enkel mat som passer seg selv på komfyren etter litt forarbeid, sånn at du kan drikke vin med gjestene dine mens dere venter på at godsakene skal bli ferdig. Og det er jo bra!
Brun kyllingen litt i en gryte, jeg har en treliters støpejerns-sak som passer perfekt. Ikke ha for mange biter i pannen samtidig, da synker temperaturen og du får ikke fin skorpe. Legg kyllingen tilside. I den samme pannen freses 6 hakkede hvitløksfedd et par minutter, pass godt på at de ikke blir brent. Skrap godt i bunnen, slik at du får løsnet det som har brent seg litt fast, masse god smak der. Hell på to bokser finhakkede tomater (Mutti, selvsagt. Men det vet dere jo.), 2,5 dl vann og en buljongterning og noen timiankvaster hvis du har. Jeg har alltid brunt sukker i tomatbaserte sauser, det brekker syren i tomatene, og runder smaken veldig fint. Ca. to ss er passe her. Gi sausen et oppkok, og legg kyllingen i. Skru ned varmen, og la det småputre i 45 minutter. Min ble stående i en time, den ble bare enda litt bedre av det. Hvis du syntes sausen er for tynn til slutt kan du fiske ut kjøttet og koke den inn litt, evt jevne den med litt Maizena, da blir den blank og fin også.
Jeg serverte den med couscous trukket i buljong, men du kan jo bruke ris. Eller pasta. Eller brød. Eller det du vil. Supergod, varmende høstmat!
Jeg serverte den med couscous trukket i buljong, men du kan jo bruke ris. Eller pasta. Eller brød. Eller det du vil. Supergod, varmende høstmat!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar