søndag 19. oktober 2014

Laab Moo



Kunne det friste med litt hot thaimat midt i all høstmaten?
Dagens middag er Laab Moo, en salat (i ordets videste forstand) med svinekjøttdeig og en god del chili. Du får de fleste ingrediensene på Meny, men jeg er jo som kjent en ivrig tilhenger av innvandrerbutikkene. Bedre utvalg til god pris! For de som bor i Bergen er Lien Asiamat i Marken (mot togstasjonen) veldig bra. Der kan du spørre om hjelp og forklaring på det meste!

Man tager:
400 g svinekjøttdeig, stekt til den er akkurat gjennomstekt, skal ikke brunes.
En god håndfull hakket fersk koriander
Saft av 2-3 lime
1 rødløk i tynne strimler
3 thaichilier (små og hotte)
3 ss malt, ristet ris (forklaring følger)
1 liten bunt hakket vårløk
3 ss fiskesaus


Tilsett vårløk, løk, koriander og chili i den varme kjøttdeigen. Rør godt sammen. Tilsett malt ris, limejuice, fiskesaus, rør rundt igjen, servér med nudler, sticky rice eller spis den som den er. En kald øl smaker bra til.

Chiliene: hvis frøene får være med blir dette temmelig sterkt. Jeg pleier å lage dette hvis jeg kjenner meg litt småpjusk, bakteriene blir formelig svidd vekk av et skikkelig chiliangrep. Men det er jo lov å fjerne frøene også

Malt ris: En håndfull ris toastes i tørr stekepanne til den er gylden, så finknuses den i food processor. Gir en litt nøtteaktig smak og fin tekstur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar